Det begynner vel så smått å nærme seg den tiden der man baker litt til jul.. men dette er ikke bare bare, det er jo tross alt så vanvittig mye godt å velge imellom!! Jeg tror jeg har funnet 2 oppskrifter jeg skal prøve meg på, de så hvertfall utrolig digg ut..
Den første oppskriften er hentet fra http://trineblogg.blogspot.com
Mintkuler med mokkabønner
1 eggehvite
ca 200 gram melis
2-3 dråper peppermynteolje
mokkabønner
Bland eggehvite og melis og tilsett deretter peppermynteoljen, til det blir en relativt fast deig. Hvor mye melis du trenger er avhengig av hvor stort egget du benytter er, så her må du prøve deg frem.
Settes kaldt, gjerne over natten. Trill kuler og dytt eventuelt en mokkabønne eller annen pynt oppi. Du kan eventuelt droppe mokkabønner og heller dyppe mintkonfekten oppi smeltet mørk sjokolade. Oppbevares kaldt.
Den andre oppskriften jeg skal teste er fra www.matprat.no
Sarah Bernard
Bunner:
Ca.500 gram ferdig kransekakemasse
Trøffelkrem:
3dl kremfløte
150gram kokesjokolade
Sjokoladeglasur:
100gram smeltet kokesjokolade
4ss kokosfett
1. Kok opp fløte og tilsett grovhakket sjokolade. Dra kjelen av plata og rør i fløten til sjokoladen er helt smeltet. Sett sjokoladefløten i kjøleskap noen timer (helst til dagen etter).
2. Kjevle ut kransekakemassen til ca.1 cm tykkelse. Stikk ut passe store sirkler og legg dem på en bakeplate. Stek ved 210 °C i ca. 7 minutter. Kransekakebitene skal kun ha en «stekeskorpe». Avkjøl
3. Pisk opp sjokoladekremen. Bruk en liten smørekniv og stryk opp kremen på kransekakeplettene som spisse, lave hatter. Alternativt kan kremen sprøytes på med sprøytepose. Sett kakene kjølig.
4. Smelt sjokolade over vannbad og tilsett litt kokosfett for å gjøre sjokoladen tynnere. Avkjøl noe. Dypp kakene raskt i glasuren og sett dem på brett.
2. Kjevle ut kransekakemassen til ca.1 cm tykkelse. Stikk ut passe store sirkler og legg dem på en bakeplate. Stek ved 210 °C i ca. 7 minutter. Kransekakebitene skal kun ha en «stekeskorpe». Avkjøl
3. Pisk opp sjokoladekremen. Bruk en liten smørekniv og stryk opp kremen på kransekakeplettene som spisse, lave hatter. Alternativt kan kremen sprøytes på med sprøytepose. Sett kakene kjølig.
4. Smelt sjokolade over vannbad og tilsett litt kokosfett for å gjøre sjokoladen tynnere. Avkjøl noe. Dypp kakene raskt i glasuren og sett dem på brett.
GOD MANDAG!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar